Tuesday, November 15, 2011

Ülesanne 8: Lapse riietamine ja mähkimine

Esiteks teeb isa valesti seda, et ta hakkab last riidesse panema diivanil. Diivan pole selleks eriti sobiv, sest seal pole piisavalt ruumi lapse riietamiseks. Last võib riietada voodil või põrandale pandud tekil. Videos "Kuidas riietada beebit" öeldi, et ka mähkimislaud pole parim valik, sest ka sellel pole piisavalt ruumi, et last turvaliselt riietada. Teiseks teeb isa valesti seda, et tal pole lapse riideid valmis pandud. Ta tuleb diivanile koos imikuga, lapse riided õlal. Riided peaksid olema eelnevalt valmis pandud.
Isa hakkab lapsel pluusi seljast ära võtma. Selle asemel, et imik diivanile lamama panna, hoiab isa teda ühe käega ja teise käega kisub pluusi üle pea. See on ebaturvaline, sest laps võib ennast käe pealt ära keerata ja maha kukkuda. Ühe käega pluusi üle pea kiskudes võib isa lapse peale haiget teha. Kui lapse pluusi kaelus pole nii suur, et tuleb vabalt üle pea, siis peaks lapsevanem tõmbama pluusi kaeluse mõlema käega piisavalt laiali, et see tuleks vabalt üle pea.
Kui isa hakkab lapsele kombekat (ma ei ole kindel, kas see on parim nimetus selle riietuseseme kohta) selga panema, siis ta peaks laotama riietuseseme diivanile ja asetama lapse riietusesemele. Siis panema sisse jalad ja käed ja panema kombeka eest kinni. See isa on last süles hoides saanud ühe jala juba kombeka sääre sisse. Kuna riided on kortsus ja teisi käsi-jalgu tal kombeka sisse panna ei õnnestu, siis asetab isa lapse diivanile ja jalg tuleb jälle välja.
Mitu korda kukub lutt maha ja järgmisel hetkel on jälle lapsel suus. Tekib küsimus, kas isa paneb pesemata luti uuesti lapsele suhu. Niimoodi teha poleks õige. Millegipärast proovib isa vahepeal lapse selja taha patja sättida, aga see on ohtlik, sest laps võib padja pealt maha kukkuda, kui teda halvasti kinni hoitakse.

3 comments:

  1. Nii hästi tehtud on see analüüs. Väga põhjalik, oled märganud mitmeid asju, mida näiteks mina ei ole oma töös maininud.

    ReplyDelete
  2. Oled tõesti väga tähelepanelik. Ka mulle jäid osad sinu poolt välja toodud asjad märkamatuks. Tubli!

    ReplyDelete
  3. Väga põhjalik ja hästi tehtud analüüs. Tubli.

    ReplyDelete